Προηγούμενο
Προηγούμενο
Επόμενο

Στον παρακάτω οδηγό θα δείτε πως διαχειρίζεστε το μάθημα που δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα στο Microsoft Teams. Σκοπός είναι να στείλετε τον κωδικό του μαθήματος στους φοιτητές για να εγγραφούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο αλλά και στις διαλέξεις που θα δημιουργήσετε στα επόμενα βήματα.

1 Επιλέξτε τις 3 τελείες δίπλα από το όνομα του μαθήματος και πατήστε Manage Teams.

2 Στην επόμενη οθόνη επιλέξτε κατά σειρά Settings–>Team code–> Generate ώστε να εκδώσετε κωδικό εγγραφής για τους φοιτητές του μαθήματος.

3 Αφού δημιουργήσατε τον κωδικό του μαθήματος θα πρέπει να τον στείλετε στους φοιτητές σας με όποιο τρόπο επιθυμείτε (email,eclass) για να εγγραφούν στο μάθημα.

  • Η διαφορά εδώ σε σχέση με το SFB είναι ότι οι φοιτητές θα πρέπει να εγγραφούν στο μάθημα σας για να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις σας, και μπορούν να το κάνουν ακόμα και αν δεν έχουν κάθε φορά τον σύνδεσμο της διάλεξης. Στη συνέχεια θα δούμε πως ενημερώνονται κάθε φορά όταν υπάρχει νέα διάλεξη.
  • Στην καρτέλα members μπορείτε να δείτε όλους τους φοιτητές που έχουν γραφτεί στο μάθημα σας. Σε μικρά ακροατήρια μπορείτε να προσθέσετε απευθείας εσείς τους φοιτητές στο μάθημα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν αυτοί εγγραφή πατώντας το κουμπί add member και συμπληρώνοντας το όνομά τους.

Στο επόμενο βήμα θα δείτε πως μπορείτε να Δημιουργήσετε μια διάλεξη για το μάθημα σας.

4 Αφού τελειώσατε με τη δημιουργία του μαθήματος τώρα θα δείτε πως να προσθέσετε το eclass μέσα στο Teams ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια των διαλέξεων και να είναι πιο εύκολο στους φοιτητές να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία του μαθήματος από το ίδιο σημείο.

Πατάμε στο σύμβολο +

5 Στο search γράψτε website και επιλέξτε Website

6 Στο Tab Name γράψτε Eclass και στο URL περάστε το σύνδεσμο του μαθήματος σας στο eclass πχ https://eclass.upatras.gr/courses/EE994/

7 Όπως φαίνεται και στην εικόνα μπορείτε να έχετε ανοιχτή την πλατφόρμα του Eclass μέσα από το περιβάλλον του Teams.

Επόμενο